Bloemkool met miso en champignons

Bloemkool met miso en champignons
  • Aantal personen 10 personen
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 1,5 kg champignons
  • 1 dl Madera
  • 2 bloemkool
  • 200g Becel Vloeibaar (margarine)
  • 300g champignon puree
  • 30 vel wontondeeg
  • 1 paarse bloemkool
  • 1 romanesco
  • 150 g beukenzwammen
  • 50 g weide kruiden
  • witte miso

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in stukjes en doe ze samen met de madera in een pan.
  2. Plaat er een deksel op en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet de hittebron vervolgens zo laag mogelijk zodat al het vocht uit de champignons kan trekken. Passeer het geheel na ca. 12 uur.
  4. Snij gelijkmatige roosjes van de bloemkool en doe deze samen met de margarine in een vacuümzak.
  5. Kook de bloemkool op 99˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer.
  6. Maak de vacuümzak open en schep de bloemkool samen met het vocht in een koekenpan.
  7. Bak het geheel en laat de bloemkool rustig karamelliseren.
  8. Schep de bloemkool op een zeef en draai deze vervolgens glad in een keukenmachine.
  9. Breng de bloemkoolcrème op smaak met de miso, zout en peper.
  10. Schep de crème in een spuitzak.
  11. Leg de wonton velletjes uit en bestrijk ze met wat water.
  12. Verdeel de champignonpuree erop, vouw ze dicht en steek ze uit.
  13. Kook de ravioli kort in water met wat zout.
  14. Maak de bloemkool varianten schoon en snijd ze in parten.
  15. Blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout en laat ze uitlekken.
  16. Verhit de margarine en bak hierin de bloemkoolvarianten en de beukenzwammen.
  17. Verdeel de ravioli samen met de gebakken bloemkool in de borden.
  18. Spuit de bloemkool crème erbij en giet er voorzichtig de bouillon bij.
  19. Maak af met wat wilde kruiden.

Probeer ook eens

Boontjes tempura

Boontjes tempura

Mini truffelburgers

Mini truffelburgers

Iced banana coffee

Iced banana coffee

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen