Bockensoep

Bockensoep
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht

Ingrediënten

  • 400 g bruine bonen
  • 100 g kidney bonen
  • 100 g zwarte bonen
  • 2 l water
  • 2 flesjes oersoep bockbier
  • 250 g bokkenschenkels
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ knolselderij
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olie, peper en zout

Bereidingswijze

  • Week de bonen een nacht in koud water
  • Maak de knolselderij, prei, bleekselderij, ui en winterpeen schoon en snij deze in hele kleine blokjes
  • Breng de bruine bonen met de schenkels aan de kook in 2 liter water en het bockbier
  • Voeg de groenten toe aan de kokende soep, samen met de tomatenpuree, en de laurier
  • Laat anderhalf uur zachtjes garen
  • Schep de schenkels uit de soep en pluk het vlees van het bot
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekjes
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer de soep met de krokante spekjes en het bokkenvlees

Probeer ook eens

Asperges met kwartel en teriyaki

Asperges met kwartel en teriyaki

Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith

Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith

Boerenkool frittata

Boerenkool frittata

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen