Boerenkool hummus

Boerenkool hummus
  • Aantal personen 6
  • Menugang Amuse, Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Vegetarisch
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Afblussen

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool, fijngesneden
  • 150 gram gewelde kikkererwten
  • mespuntje knoflook
  • 20 ml limoensap
  • 30 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Fruit de boerenkool met de knoflook in olijfolie.
  2. Blus af met een beetje water en breng op smaak met peper en zout.
  3. Pureer de gewelde kikkererwten met de afgekoelde boerenkool tot een gladde massa.
  4. Is de hummus te dik? Voeg een beetje water of olijfolie toe.
  5. Breng de hummus op smaak met peper, zout en limoensap.
  6. Voeg voor een beetje extra pit fijngesneden rode peper toe.

Probeer ook eens

Salade van scheuten en groene bonen

Salade van scheuten en groene bonen

Broodje gezond

Broodje gezond

Espresso met hazelnootcremeux

Espresso met hazelnootcremeux

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen