Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hapje, Voorgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 50 gram gele bieten
  • 1 theelepell citroenolie
  • 1 boterzoph (art. nr. 164951)
  • 100 gram gerookte makreelfilets ui (art. nr. 085843)
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram peer, Conference
  • 1 dl truffelmayonaise, O’life (art. nr. 967875)

Bereidingswijze

  1. Was de bieten goed en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze in een voorverwarmde oven van 150 graden tussen de 40 en 90 minuten (kleine bieten zijn sneller gaar).
  2. Bieten zijn gaar als een scherp mes er makkelijk doorheen glijdt. Schil ze als ze nog warm zijn, snijd ze vervolgens in plakjes en besprenkel met wat citroenolie. Plaats nu de boterzoph nog 5 minuten in de verwarmde oven.
  3. Snijd de makreelfilets in brede repen.
  4. Verhit de oven tot 200 graden en verwarm het brood in vijfminuten. Maak vervolgens flinke inkepingen in het brood en spuit er met een spuitzak roomkaas in.
  5. Decoreer de boterzoph door plakjes peer, geroosterde plakjes gele biet en reepjes makreel in de roomkaas te steken.

Probeer ook eens

Appel-makreeltaart met romige mosterdsoep

Appel-makreeltaart met romige mosterdsoep

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Lasagne van patrijs

Lasagne van patrijs