Bouillabaisse met langoustines en sardientjes

Bouillabaisse met langoustines en sardientjes
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Tussengerecht
  • Soort Brood, Groenten, Kaas & zuivel, Lente, Schaal & schelpdieren, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken, Koken

Ingrediënten

  • 8 dl Smit Vis bouillabaisse
  • 4 dunne plakken desembrood
  • scheutje olijfolie
  • 4 langoustines
  • 4 el paprikatapenade
  • 4 takjes kervel
  • 1 blikje Ortiz sardientjes
  • 1 plak gegrilde paprika
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Schenk de bouillabaisse in een hoge pan en verwarm deze rustig op een middelhoog vuur. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen.
  2. Verwarm een grillpan. Druppel olijfolie over de plakken desembrood en grill aan beide kanten tot krokante toast in de grillpan.
  3. Snijd de langoustines in de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout. Gril op de schaalkant in de grillpan waarin zojuist de toast is gebakken.
  4. Open het blikje sardientjes, maar laat het deksel wel zitten. Snijd de gegrilde paprika in linten en verdeel over de sardientjes. Lepel er een beetje tapenade op en garneer met fijne topjes kervel.
  5. Verdeel de bouillabaisse over 4 vuurvaste glazen en leg op ieder glas een desemtoast.
  6. Leg er een mooie lepel tapenade op en leg er 2 gehalveerde langoustines op.
  7. Garneer met topjes kervel en serveer met de sardientjes.

Opmaak

25 minuten bereidingstijd

Tip

Grill de langoustines met citroenboter op de barbecue, zoals je elders in dit magazine aantreft. Serveer een lekkere lepel lobbige room op de soep.

Probeer ook eens

Klassieke Franse boekweitcrêpes

Klassieke Franse boekweitcrêpes

Humus van rode biet

Humus van rode biet

Kaasfondue met truffel

Kaasfondue met truffel

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen