Break it!

Break it!
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, IJs, Kaas & zuivel, Lente, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 8 ruby chocoladecups
  • 1 handsinaasappel
  • 1 rode grapefruit
  • 1 el limoncello
  • 4 el ricotta limoncello
  • 4 bolletjes citrussorbet
  • 4 topjes atsina cress

Bereidingswijze

  1. Vries allereerst de chocladecups 1 uur aan. Dan lossen ze het gemakkelijkste.
  2. Rasp ¼ van de sinaasappelschil en de grapefruit en doe het samen met de limoncello in een kommetje.
  3. Schil de beide vruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat het fruit marineren in de limoncello.
  4. Leg een klein dopje van de ricotta op het bord en zet er 1 chocoladecup op met de opening naar boven.
  5. Verdeel de ricotta over de 4 cups en lepel er het gemarineerde fruit op.
  6. Leg er een bolletje van het ijs op en garneer met de atsina cress.
  7. Wrijf de onderkant van de 4 overgebleven cups over de bodem van een warme pan, zodat de chocolade licht smelt en druk op de gevulde chocoladecup. Hierdoor ontstaat een gesloten chocoladebol.
  8. Serveer onmiddellijk en laat je gasten aan tafel de chocolade kapotslaan. Dit kan met een lepel, maar bijvoorbeeld ook met een minihamertje.

Opmaak

15 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Millionaires shortbread

Millionaires shortbread

Mousse van zure matten met meringue en aardbei

Mousse van zure matten met meringue en aardbei

Bacon wrapped paddenstoelen gevuld met blauwe kaas

Bacon wrapped paddenstoelen gevuld met blauwe kaas

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen