Breakfast caesar salad

Breakfast caesar salad
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Brood, Ei, Groenten, Kaas & zuivel, Lente, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 4 cogollos
  • 2 plakjes briochebrood
  • klontje roomboter
  • 4 kwarteleieren
  • 2 tomaten
  • 8 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 4 gezouten ansjovisfilets (uitgelekt)
  • 8 plakjes geschaafde Parmezaanse kaas
  • 4 el caesardressing
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het briochebrood in kleine dobbelsteentjes. Verwarm een klont roomboter in een anti-aanbakpan tot deze gesmolten is en bak er het brood mooi goudbruin en krokant in. Kruid met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan en bak mooie spiegeleitjes van de kwarteleieren. Kruid met zout en peper.
  4. Verwijder eventuele minder mooie bladeren van de cogollos (mini-sla), snijd er de onderkant af en snijd in de lengte doormidden.
  5. Dresseer 2 halve cogollos op het bord en verdeel er de gesneden tomaat over. Leg er een spiegeleitje op.
  6. Leg er 2 plakjes ontbijtspek en een ansjovisfilet op en lepel er de dressing over.
  7. Garneer met de croutons en de Parmezaanse kaas.

Opmaak

20 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Hartige taart met ui en coppa

Hartige taart met ui en coppa

Kip-curry

Kip-curry

Zilte aardappelsalade

Zilte aardappelsalade

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen