Broodje Iberico procureur met atjar

Broodje Iberico procureur met atjar
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Marineren, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 1 blik bier, 150 ml
  • 2 el appelstroop
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl chilistripes, Sligro Spice Market
  • 450 g Iberico procureur
  • 4 Panitaly Boule Giotte aurea (diepvries), ontdooid
  • Atjar
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 2 el koenjit
  • 50 ml gembersiroop
  • 1 el verse gember, geraspt
  • ½ komkommer, schuine plakken 1 cm
  • ¼ witte kool, julienne
  • ½ rode puntpaprika, in halve ringen
  • ½ winterpeen, in schuine plakken van ½ cm

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van het bier, de appelstroop, basterdsuiker, chilipoeder en chilistripes en laat hier het vlees minimaal 30 minuten in marineren. Keer af en toe om.
  2. Bereid de atjar. Kook de azijn, koenjit en gembersiroop op met de verse gemberrasp, kom-kommer, witte kool, puntpaprika en wortel. Eventueel een klein beetje water toevoegen om de groenten onder te laten staan. Laat met deksel op de pan ca. 15 minuten pruttelen en daarna helemaal afkoelen.
  3. Gril het vlees op een niet te hete plek op de barbecue in ca. 20 minuten net gaar. Draai regelmatig. Laat even rusten en snijd in dunne plakken.
  4. Snijd het Italiaanse broodje open en gril kort op de barbecue. Vul het broodje met atjar en vlees.

Probeer ook eens

Kroketjes van raapsteelstamppot met gesmoorde raapsteeltjes en mayonaise van groene mosterd

Kroketjes van raapsteelstamppot met gesmoorde raapsteeltjes en mayonaise van groene mosterd

Celebration roast

Celebration roast

Cassavekooltjes met rode biet

Cassavekooltjes met rode biet

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen