Bubbels van Tia Maria

Bubbels van Tia Maria
  • Aantal personen n.v.t.
  • Menugang Component
  • Soort Alcohol, Ei, Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 25 cl water
  • 25 cl Tia Maria
  • snufje zout
  • 10 g eiwitpoeder
  • 0,7 g Texturizers Xanthaangom

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten met behulp van de staafmixer met elkaar of draai het in de blender op.
  2. Laat minimaal 6 tot 12 uur in de koeling stabiliseren en giet vervolgens in een grote kom of diep plateau.
  3. Plaats het steentje van een vijverpomp (die bij iedere dierenwinkel verkrijgbaar is) in het vocht en zet het apparaatje aan. Al snel zal het grote stabiele bubbels geven.
  4. Schep de bubbels à la minute op je dessert.

Tip

Het werken met de vijverpomp is ideaal als je grote groepen hebt of als je je handen vrij wilt hebben. Je kunt gewoon van het schuim scheppen als je het nodig hebt. Let wel op dat je de vijverpomp op tijd uitzet, de massa blijft namelijk in volume toenemen.

Probeer ook eens

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Mayonaise zonder ei uit de siphon

Mayonaise zonder ei uit de siphon

Pompoen-wildezalmsalade

Pompoen-wildezalmsalade

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen