Cappuccino en macchiato met kaneel

Cappuccino en macchiato met kaneel
  • Aantal personen 1
  • Menugang Drank
  • Soort Koffie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 30 cc espresso
  • Volle melk
  • Kaneel
  • Eventueel een kaneelstokje als roer staaf

Bereidingswijze

  1. Zet een espresso tot (30 cc) in de Cappuccino kop
  2. Schenk de perfecte microfoam met volle melk op de espresso
  3. Toef de Cappuccino af met kaneel
  4. Gebruik eventueel een kaneelstokje als roer staaf

NAJAARSLATTE – KANEEL MACCHIATO

Ingrediënten

  • 120 ml volle opschuimmelk
  • 25 ml monin kaneelsiroop
  • 1 mooie espresso van Laurentis Donker gebrande koffie
  • 1 pijpje kaneel
  • Een beetje kaneel poeder om te garneren
  • Extra benodigdheden: Een glas om in te serveren

Bereidingswijze

  1. Schuim de melk samen met de siroop op tot een mooi luchtig schuim van 65 graden Celsius.
  2. Schenk dit schuim in een passend glas.
  3. Bereid een goeie espresso, ondertussen zal de melk weer uit het schuim trekken.
  4. Schenk nu rustig de espresso door het schuim, dit zal boven op de melk blijven liggen (als je dit rustig doet).
  5. Bestrooi met een klein beetje kaneel en maak af met een pijpje kaneel.

Variatietip:

Gebruik nootachtige smaken of bijv. honing, maar pas je aan het seizoen aan.
Uiteraard kun je met deze basis opgeschuimde melk ook cappuccino’s bereiden, pas dan alleen de volgorde van bereiden aan (eerst de espresso en dan je melk opschuimen).

Probeer ook eens

Speculoos mocha

Speculoos mocha

Kinderlatte

Kinderlatte

Coquilles Saint-Jacques met rozemarijn en vlierbloesemjam

Coquilles Saint-Jacques met rozemarijn en vlierbloesemjam