Carpaccio van aardbei, basilicum en burrata

Carpaccio van aardbei, basilicum en burrata
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Fruit, Kaas & zuivel, Lente
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 16 dikke, rijpe aardbeien
  • O’Life balsamico glaze
  • ½ bos basilicum
  • olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitjes
  • 200 g burrata

Bereidingswijze

  1. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en doe ze in de blender.
  2. Voeg de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een scheutje olijfolie toe.
  3. Draai in de blender tot een lobbige pesto, voeg net zoveel olijfolie toe tot het net pakt. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd de burrata voorzichtig in plakjes en marineer kort met de pesto.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dikke plakken. Druppel er een beetje balsamico glaze over.
  6. Dresseer de aardbeien en de burrata om en om op het bord.
  7. Garneer met druppels pesto, wat balsamico glaze en blaadjes verse basilicum. Maal er nog een beetje verse peper over.

Probeer ook eens

Noedelsoep met jonge kokosnoot en gebakken gamba’s

Noedelsoep met jonge kokosnoot en gebakken gamba’s

Humus van rode biet

Humus van rode biet

Kokosnoot cocktail

Kokosnoot cocktail

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen