Carpaccio van oesterzwam met gemarineerde champignons en kaaskrokantjes

Carpaccio van oesterzwam met gemarineerde champignons en kaaskrokantjes
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Kerst
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Marineren, Bakken

Ingrediënten

  • 1 dl azijn
  • 5 cl water
  • 50 g suiker
  • 16 kleine champignons
  • 100 g geraspte vegan kaas
  • 150 g wilde paddenstoelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 el truffeltapenade
  • 4 porties oesterzwam carpaccio
  • 8 takjes kervel
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een steelpannetje de azijn met het water en de suiker. Voeg een snufje zout en wat versgemalen peper toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur.
  2. Giet het hete zoetzuur over de champignons, zet koud weg en laat even marineren.
  3. Vet een anti-aanbakpan in met olijfolie en verwarm de pan. Strooi de geraspte kaas in de pan en laat zachtjes smelten, zodat een dun flensje ontstaat. Schep voorzichtig uit de pan, laat uitharden en breek in schotsen.
  4. Maak de wilde paddenstoelen schoon, snijd of scheur eventueel wat kleiner.
  5. Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en bak er de wilde paddenstoelen in. Voeg de knoflook en de geriste tijm toe en kruid met zout en peper.
  6. Dresseer de carpaccio op het bord. Slap de tapenade af met olijfolie, kruid met zout en peper en lepel als een dressing over de carpaccio.
  7. Verdeel er de uitgelekte champignons en de gebakken paddenstoelen over en steek er de krokante kaasschotsen tussen.
  8. Garneer met topjes kervel.

Probeer ook eens

Gegratineerde artisjok

Gegratineerde artisjok

Pompoenquiche en salade met houtduif

Pompoenquiche en salade met houtduif

Rillettes van konijn

Rillettes van konijn

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen