Cheesecake met roze peper & rabarber

Cheesecake met roze peper & rabarber
  • Aantal personen 8 tot 12
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Patisserie
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 500 g rabarber (in stukken van 10 cm)
  • 1 tl roze peperkorrels (grofgemalen in de vijzel)
  • 100 ml aardbeienlikeur (De Kuyper)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g volkorenbiscuits (in grove stukken)
  • 85 g zachte boter
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de rabarber met de gemalen peper, likeur en 100 gram suiker. Laat 30 minuten marineren.
  3. Haal de rabarber uit de marinade en verdeel op een bakblik. Dek af met aluminiumfolie en gaar 15 minuten in de oven.
  4. Verlaag de temperatuur naar 150ºC.
  5. Maal het biscuit met 75 gram boter in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Vet de bakvorm in met de overige boter en druk het deeg stevig in de vorm.
  6. Meng de kaas, eieren en vanille-essence met 100 gram suiker in de keukenmachine en giet dit op het deeg.
  7. Bak de cake 50 minuten af en laat afkoelen.
  8. Week de gelatine in water. Verhit de marinade, knijp de gelatine uit en los op. Laat afkoelen.
  9. Leg de rabarber op de taart en lepel de gelei erover.
  10. Laat nog een uur opstijven in de koeling.

Tip

Gebruik een ronde springvorm ca. 24 cm doorsnee

Probeer ook eens

Panna cotta van pure chocolade

Panna cotta van pure chocolade

Crème brûlée met sereh

Crème brûlée met sereh

Carbonara van courgette

Carbonara van courgette

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen