Cheesecake met Speculoos en banaan

Cheesecake met Speculoos en banaan
  • Aantal personen 1 taart
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Ei, Fruit, Kaas & zuivel, Kerst, Patisserie
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten voor de bodem

  • 300 g Speculoos
  • 50 g gesmolten roomboter
  • 1 rijpe banaan

Ingrediënten vool de cheesecake

  • 750 g roomkaas
  • 5 eieren
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 bananen
  • scheutje rum
  • poedersuiker

Ingrediënten voor de topping

  • Speculoossaus
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verkruimel voor de bodem de koekjes en prak de banaan fijn. Meng met elkaar en roer er de gesmolten boter doorheen.
  2. Bekleed een (bijv. rechthoekige) vorm met bakpapier en verdeel de massa als een dunne bodem over de vorm. Verwarm de oven voor op 150 °C
  3. Klop in de keukenmachine de roomkaas los met de eieren, limoensap en -rasp en 2 eetlepels basterdsuiker
  4. Verdeel als een strakke laag over de bodem.
  5. Snijd de banaan in plakjes, druk in de massa en bestrooi ieder plakje met een beetje poedersuiker.
  6. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. De massa moet nog enigszins wiebelen als je het uit de oven haalt.
  7. Spuit er de Speculoossaus overheen en bestrooi lichtjes met poedersuiker.

Probeer ook eens

Paté Sucrée

Paté Sucrée

Feestelijke kersttaart

Feestelijke kersttaart

Profiterolles

Profiterolles

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen