Chocosalami

Chocosalami
  • Aantal personen 10
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Exoten, IJs
  • Seizoen Winter

PX-sherry met chocolade

Ingrediënten

  • 50 g Willie’s Cacao Venezuelan Black
  • 200 ml PX-sherry

Stracciatella-mangoijs (ca. 1 liter)

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 g zout
  • 300 ml mangopuree
  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • 50 g Willie’s Cacao Venezuelan Black, fijngehakt

Chocosalami

Ingrediënten

  • 125 g Willie’s Cacao Venezuelan Black
  • 75 g boter
  • 300 g chocoladecake, verbrokkeld
  • 100 g gekonfijte kumquats, fijngehakt
  • 100 g gemengde ongezouten noten, grofgehakt
  • 2 el poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Rasp de Venezuelan Black en meng met de sherry. Laat een nacht infuseren en zeef. De chocolade kan nog worden gebruikt voor een saus.
  2. Breng voor het ijs de kokosmelk met het zout tegen de kook. Klop de eierdooiers met de suiker tot een romige crème. Meng er langzaam de warme kokosmelk door en giet alles terug in de pan. Verhit naar 80°C. Meng vervolgens in een kom met de mangopuree en laat afkoelen. Laat een nacht infuseren in de koeling. Roer de geraspte Venezuelan Black erdoor en draai tot ijs in de machine.
  3. Smelt voor de chocosalami de Venezuelan Black samen met de boter.
  4. Roer de cakestukjes, gehakte kumquats en noten door het chocolade-botermengsel en zet 15 minuten in de koeling.
  5. Verdeel het mengsel in 2 porties als het steviger is en niet meer aan de handen plakt. Rol beide delen uit tot een worst en haal door de poedersuiker. Laat nog minimaal 3 uur opstijven.
  6. Haal voor het serveren nogmaals door de poedersuiker. Snijd de ‘salami’ in dunne plakjes en serveer met een quenelle stracciatella-mangoroomijs en een glaasje geïnfuseerde PX-sherry.

Probeer ook eens

Banaan Royal

Banaan Royal

Dame blanche XL

Dame blanche XL

Broodje Mossel

Broodje Mossel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen