Coco chocolate

Coco chocolate
  • Aantal personen 4
  • Menugang Drank
  • Soort Kaas & zuivel, Kerst, Patisserie

Ingrediënten

  • 4 el Monin kokossiroop
  • 3 el pure chocolade
  • 3 dl slagroom
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl volle melk
  • 100 g witte chocolade
  • 8 minimarshmallows
  • 1 el salted karamelcrunch
  • 4 macarons
  • 1 el kokosschaafsel
  • evt. cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokossiroop in een steelpan tot tegen het kookpunt, neem van het vuur en los er de pure chocolade in.
  2. Meng met de slagroom en voeg eventueel nog een beetje cacaopoeder toe als je het te licht van kleur vindt.
  3. Giet door een fijne zeef en schenk in een sifon (kidde). Belucht met 1 patroon en plaats in de koelkast.
  4. Verwarm de kokosmelk en de volle melk en los er de witte chocolade in op. Wil je het iets zoeter hebben, dan kun je nog wat kokossiroop toevoegen.
  5. Schenk de hete kokoschocolademelk in glazen. Spuit er de donkere slagroom op en garneer met de marshmallows die lichtjes zijn gebrand, de crunch, het kokosschaafsel en de macarons.

Tip

Rooster het kokosschaafsel even in een warme oven voor nog meer smaak en een mooi kleurcontrast.

Probeer ook eens

Fire dancer

Fire dancer

Bellini kers/bellini peer

Bellini kers/bellini peer

Salade van rode biet met geitenkaas en siroop van balsamico

Salade van rode biet met geitenkaas en siroop van balsamico

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen