Consommé aux girolles lard et marjolein

Consommé aux girolles lard et marjolein
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Brood, Soep
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen, Afschuimen, Sauteren

Ingrediënten

  • 1 kg afsnijdsel van rundvlees
  • 3 uien
  • Wit van prei
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 knolselderij
  • 1 laurierblad
  • 1 bos marjolein
  • 300 gram chantarellen
  • 2 sjalotten, ragfijn gehakt
  • 2 plakjes doorregen spek
  • Cognac
  • Zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Zet het rundvlees op met de fijngesneden ui, prei, wortel en 2 liter water.
  • Breng aan de kook en schuim het af.
  • Voeg het teentje knoflook, in stukken gesneden knolselderij, laurier en marjolein eraan toe.
  • Laat de bouillon zachtjes trekken, zeef hem dan door een passeerdoek.
  • Snijd het zand van de cantharellen af en borstel ze schoon.
  • Zet een pan op met de sjalot, het in reepjes gesneden spek en de cantharellen.
  • Blus af met de bouillon.
  • Laat het geheel zachtjes doorkoken en schuim af.
  • Breng na circa 8 minuten op smaak met gehakte marjolein, zout, versgemalen peper en een paar druppels Cognac.

Tip

Serveer met geroosterde broodsterren.

Probeer ook eens

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

Broodje Mossel

Broodje Mossel

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen