Crabcakes met doperwtenmayonaise

Crabcakes met doperwtenmayonaise
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hapje, Lunchgerecht, Tussengerecht
  • Soort Kerst, Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Sauteren, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 200 g gekookt krabvlees
  • 2 stengels bosui
  • 8 takjes verse koriander
  • 75 g vers broodkruim (evt. panko)
  • mespuntje cayennepeper
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ limoen
  • 1 ei
  • zonnebloemolie

Voor de dipsaus

  • 2 el mayonaise
  • 100 g diepgevroren doperwtjes (ontdooid en uitgelekt)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • limoen

Bereidingswijze crabcakes

  1. Controleer het krabvlees goed op baleinen en stukjes schaal en schep in een kom.
  2. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de koriander. Voeg toe aan het krabvlees.
  3. Voeg de specerijen en broodkruim toe en kruid licht met een snufje zout. Rasp er de limoenschil bij en verfris met een paar druppels limoensap.
  4. Scheid de eieren, voeg de dooier toe aan het krabmengsel en meng goed door.
  5. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door de massa. Laat iets opstijven in de koelkast
  6. Vorm mooie ‘burgers’ van de krabmassa of maak er met een lepel quenelles van.
  7. Frituur – of bak in een laagje zonnebloemolie in een ruime antiaanbakpan –de crabcakes voorzichtig aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en zout na.

Bereidingswijze dipsaus

  1. Draai de doperwten met de mayonaise in de keukenmachine bijna glad. Het mag wel wat structuur houden.
  2. Schep er de Griekse yoghurt door
  3. Ris de munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg toe aan de groene mayonaise en breng op smaak met zout, peper, limoensap en -rasp.

Tip

-De crabcakes kunnen eventueel ook gefrituurd worden.

Probeer ook eens

Krieltjes, gebakken in eendenvet

Krieltjes, gebakken in eendenvet

Farmers market hummus

Farmers market hummus

Carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm

Carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen