Créme brulee van thee

Créme brulee van thee
  • Aantal personen 1
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Kaas & zuivel, Thee
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 3 dl melk
  • 2 dl ongeklopte slagroom
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 zakjes jasmijnthee
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
  2. Breng de room met de melk en het vanillestokje tegen de kook, voeg de theezakjes toe en laat 5 minuten trekken.
  3. Klop in een andere pan de eieren, de eidooiers en de witte basterdsuiker los.
  4. Giet er al roerende het hete vocht (zonder de theezakjes) bij en warm door tot het begint te binden.
  5. Giet door een fijne zeef en verdeel over vuurvaste schaaltjes.
  6. Zet de vuurvaste schaaltjes in de oven en laat de Crème brulee in 40 minuten gaar worden bij een oventemperatuur van 50 graden Celsius.
  7. Het mengsel moet stevig worden.
  8. Laat daarna de schaaltjes afkoelen.
  9. Strooi er de bruine basterdsuiker overheen en zet ze nog even terug in de oven tot de suiker gesmolten is.

Probeer ook eens

Sachertorte met ontbijtkoek, bloedsinaasappel en theegelei

Sachertorte met ontbijtkoek, bloedsinaasappel en theegelei

Sweet bites met Oolong thee

Sweet bites met Oolong thee

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas