Crème van wortel

Crème van wortel
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Groenten, Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 500 g gegaarde wortel (gekookt in gezouten water met sinaasappelsap en venkelzaad)
  • 2 deciliter kookvocht
  • 2 g Texturizers Agar
  • 2 g Texturizers Xanthaangom
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm het kookvocht met de agar en breng op smaak met zout en eventueel wat gemalen peper.
  2. Laat het vocht 3 minuten pruttelen en giet over de, in stukken gesneden, gare wortel. Laat volledig afkoelen en draai vervolgens in de blender tot een gladde crème.
  3. Voeg nog een klein beetje xanthaangom toe, zodat een mooie emulsie ontstaat.

Tip

Deze crème kan van praktisch iedere gegaarde groente worden gemaakt en zowel koud als warm worden gebruikt. Het vormt een leuk onderdeel bij een hoofdgerecht en is een goede manier om afsnijdsels van groente toch te verwerken.

Probeer ook eens

Gel van passievrucht

Gel van passievrucht

Krullen van zoetzure bietjes

Krullen van zoetzure bietjes

Wilde eend met Sereh jus en topinamboer

Wilde eend met Sereh jus en topinamboer