Crispy kwartelei met wortelpaneer

Crispy kwartelei met wortelpaneer
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Ei, Fruit, Groenten, Lente, Noten & zaden
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 12 kwarteleieren
  • 2 eiwitten (om te paneren)
  • 1 ui brunoise gesneden
  • 125 g heel fijn geraspte wortel
  • 4 el Patak’s milde currypasta
  • 1 el curry madraspoeder
  • 100 g panko
  • bloem
  • ½ bosje waterkers
  • 4 pappadums
  • 2 el gehakte cashewnoot
  • 100 g quinoa-rogge *008484 RAUWKOST QUINOA
  • 1 fles arachideolie

Bereidingswijze

  1. Kook de twaalf kwarteleitjes in vier minuten tijd, pel ze daarna meteen.
  2. Bak de ui vijf minuten, voeg er dan de geraspte wortel aan toe en bak nog eens een paar minuten tot hij zacht is.
  3. Roer de ui, wortel, curry madraspoeder en currypasta erdoorheen, bak nog enkele minuten.
  4. Haal uit de pan en laat afkoelen, meng de panko erdoorheen.
  5. Zet twee schaaltjes naast elkaar, breek de eieren open en doe het eigeel apart van het eiwit, klop vervolgens het eiwit los met een vork.
  6. Rol de gekookte eieren eerst door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  7. Haal ze daarna door het geklopte eiwit en rol ze door het curry/wortel/uimengsel.
  8. Verhit de frituurolie tot 180 °C en frituur eerst de pappadums en daarna de eieren.
  9. Het hele ei moet goed bedekt zijn.
  10. Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten.
  11. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  12. Beleg de pappadums met de waterkers, quinoasalade, cashewnoten en gefrituurde eitjes.
  13. Blender de mangochutney fijn en decoreer dopjes mangochutney tussen de salade.

Geschiedenis

Het gerecht is bijzonder omdat ik wortel in de paneer heb gebruikt.
Indiase flow door de curry, mangochutney
Gezonde quinoa-rogge-mangosalade

Opmaak

Gekleurd bord

Tip

In plaats van kwarteleieren kunnen we ook gekookte verse eieren nemen

Probeer ook eens

Pompoenquiche en salade met houtduif

Pompoenquiche en salade met houtduif

Maiskoekjes met mayonaise van gezouten citroen

Maiskoekjes met mayonaise van gezouten citroen

Grijze garnalen met rokerige roomkaas, blauwe bessen en gele wortel

Grijze garnalen met rokerige roomkaas, blauwe bessen en gele wortel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen