Crostini met broccolipesto van groenterijst

Crostini met broccolipesto van groenterijst
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Rijst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten Broccolipesto

  • 400 gr groenterijst broccoli
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 20 gr platte peterselie
  • Sap van 1 limoen
  • 150 gr oude kaas
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr cashewnoten
  • 200 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Ingrediënten Crostini

  • 10 dikke plakken Zuurdesem brood
  • Olijfolie
  • 150 gr ricotta
  • Peper en zout
  • Mustard Cress

Bereiding Broccolipesto

  1. Doe alle ingredienten – behalve de broccolirijst, peper en zout – in een keukenmachine.
  2. Pureer tot een mooi glad mengsel en pers twee teentjes knoflook uit en fruit aan in de hete olie.
  3. Meng dit door de broccolirijst.
  4. Breng het op smaak met peper en zout.

Bereiding Crostini

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Bestrijk de plakken zuurdesembrood met olijfolie
  3. Gril tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Breng ondertussen de ricotta op smaak met peper en zout.

Opmaak

Beleg de crostini’s met broccolipesto. Verdeel hierover de ricotta en besprenkel licht met wat olijfolie.

Tip

Maak de crostini’s af met wat Mustard Cress voor een beetje extra pit.

Gerelateerde recepten

Verse makreel met gerookte paling & geroosterde oergroenten

Verse makreel met gerookte paling & geroosterde oergroenten

Gegrilde coquilles en scholfilet met basilicumcroûte

Gegrilde coquilles en scholfilet met basilicumcroûte

IJscoupe Plaza

IJscoupe Plaza