Cupcakes Met Hazelnotenpimentbotercrème

Cupcakes Met Hazelnotenpimentbotercrème
  • Aantal personen 12
  • Menugang Hapje
  • Soort Kerst, Patisserie
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 1 emmertje muffinbeslag (Maro), diepvries
  • 1 Power Flower-kit
  • 90 g roomkaas
  • 90 g roomboter (zacht)
  • 160 g poedersuiker (gezeefd)
  • 2 druppels hazelnotenessence
  • gedroogde rozenblaadjes
  • bananenchips

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze volledig afkoelen.
  2. Kies de gewenste kleur uit de Power Flower-kit en volg de instructies op de verpakking.
  3. Klop voor de topping de roomkaas met de zachte boter met een handmixer in een kleine kom tot beide ingrediënten witachtig kleuren.
  4. Roer er geleidelijk de poedersuiker, hazelnotenessence en kleurstoffen (Power Flower) doorheen.
  5. Vul een spuitzak met de botercréme en zet gedurende 30 minuten koud weg om iets op te stijven.
  6. Versier de cupcakes met de topping en garneer met de rozenblaadjes en de bananenchips.

Probeer ook eens

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Oesters Rockefeller

Oesters Rockefeller

Kalfsrollade met paddenstoelen

Kalfsrollade met paddenstoelen

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen