Dessert met jasmijn

Dessert met jasmijn
  • Aantal personen 8
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Fruit, IJs, Kaas & zuivel, Mousse, Patisserie

Appelgelei

Ingrediënten

  • 2 bakjes limoncress
  • 750 gram appelsap
  • 7 gram xanthaangom (xantana van texturas)
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze

  1. Maal de limoncress met het appelsap fijn in een keukenmachine.
  2. Voeg het xanthaangom toe en probeer hierbij zo min mogelijk lucht te creëren.
  3. Los 100 gram van de suiker op in het mengsel.
  4. Zeef door een fijne zeef of doek en doe de gelei in een spuitfles.
^ Terug naar boven

Witte chocolademousse

Ingrediënten

  • 200 gram room
  • 10 jasmijnbloemetjes
  • 10 gram gelatine
  • 300 gram witte chocolade
  • 500 gram room

Bereidingswijze

  1. Verhit 200 gram van de room met de jasmijnbloemetjes op laag vuur.
  2. Zet het vuur uit en laat de smaken intrekken.
  3. Kook de room vervolgens weer op en los de gelatine erin op.
  4. Voeg de helft van de witte chocolade toe en laat die smelten.
  5. Klop 500 gram van de rest van de room lobbig en meng deze door de bloemetjesroom.
^ Terug naar boven

Brownie

Ingrediënten

  • 550 gram suiker
  • 450 gram eieren
  • 400 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 14 gram bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Klop 550 gram van de suiker met de eieren.
  2. Smelt de pure chocolade en de boter au bainmarie.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder dubbel.
  4. Voeg de chocoladeboter aan het ei-suikermengsel toe, gevolgd door de bloem.
  5. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de brownie in 15-25 minuten gaar in een oven van 180 graden.
^ Terug naar boven

IJs

Ingrediënten

  • 700 gram melk
  • 400 gram room
  • 360 gram eigeel
  • 200 gram suiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 1 appel, geschild
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Verhit de melk met de rest van de room.
  2. Klop het eigeel los met de rest van de suiker.
  3. Schenk het melk-roommengsel bij het eiermengsel.
  4. Schenk het mengsel in een schone pan en laat het gaar worden bij 82 graden.
  5. Klop er de rest van de witte chocolade door. Gebruik de staafmixer zodat de chocolade echt goed oplost.
  6. Laat het mengsel afkoelen en draai er ijs van in een ijsmachine.
^ Terug naar boven

Opmaak

Zet stipjes appelgelei en witte chocolademousse op de borden. Leg er blokjes brownie bij. Steek kleine cirkels uit dunne plakjes appel en leg ze op de borden. Garneer met quenelles van witte chocoladeijs op een dunne laag bruine basterdsuiker, limoncress, jasmijnbloemetjes en eventueel stukjes bladzilver.

Probeer ook eens

Frambozensorbet

Frambozensorbet

Kikkererwtenwafels met ijs

Kikkererwtenwafels met ijs

Aziatische kippensoep met eend en citroengras

Aziatische kippensoep met eend en citroengras

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen