Dipped oranges

Dipped oranges
  • Aantal personen 15-20 stuks
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, Kerst, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Koken, Konfijten

Ingrediënten

  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g water
  • 2 handsinaasappelen
  • 200 g pure chocolade
  • fleur de sel

Bereidingwijze

  1. Kook een siroop van het water en de suiker. Deze kun je eventueel nog licht kleuren met bijvoorbeeld bietensap om een paars eindresultaat te krijgen.
  2. Snijd de sinaasappels met schil in dunne plakjes en verwijder eventuele pitjes.
  3. Leg de plakjes sinaasappel in de siroop en laat op een laag vuur ongeveer 40 minuten konfijten.
  4. Neem uit de siroop, dep droog en leg op een vel bakpapier.
  5. Plaats in de dehydrator en laat 6 uur drogen op 65 °C. Draai ze tussendoor een keer om.
  6. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  7. Haal de gedroogde sinaasappel er half doorheen. Leg op een vel bakpapier, bestrooi met enkele flakes fleur de sel en laat opstijven.

Tip

Je kunt hiervoor ook verschillende andere soorten citrusfruit gebruiken. In plaats van pure chocolade kun je ook witte, melk of ruby chocolade gebruiken.

Probeer ook eens

Double Crisp French Toast

Double Crisp French Toast

Cheesecake met Speculoos en banaan

Cheesecake met Speculoos en banaan

Mini Holsteiner schnitzel

Mini Holsteiner schnitzel

Kooktechniek

Koken

Koken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen