Dooiers van citrusfruit

Dooiers van citrusfruit
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 100 g sinaasappelsap
  • 100 g limoensap
  • 100 g mandarijnsap
  • 3 x 1 g Texturizers Alginaat
  • 25 centiliter water
  • 25 g Texturizers Lactaat

Bereidingswijze

  1. Meng in de blender iedere soort citrussap afzonderlijk met 1 gram alginaat en laat rusten zodat de luchtbellen verdwijnen. Eventueel kun je dat doen door het vocht te vacumeren.
  2. De massa is nu heel dun. Bind het vocht wat bij met een mespuntje xanthaangom om stevige dooiers te kunnen maken.
  3. Mix het water met de lactaat in de blender of met behulp van de staafmixer en laat even rusten zodat de luchtbellen verdwijnen.
  4. Laat met behulp van de maatlepels een flinke lepel in het bad zakken.
  5. Laat 2 minuten liggen en schep vervolgens met een fijn zeefje uit het bad. Spoel goed af met koud water.

Opmaak

Serveer als onderdeel van een citrusdessert, als dooiers bij een dessert of als spannende toevoeging in warme visgerechten.

Tip

Maak fijne kaviaar in plaats van dooiers door met een injectiespuit druppels van het vocht in het lactaatbad te spuiten.

Probeer ook eens

Geïnfuseerde meloenbolletjes in een gelei van Aperol

Geïnfuseerde meloenbolletjes in een gelei van Aperol

Extreem luchtig schuim van groene kruiden

Extreem luchtig schuim van groene kruiden

Chocolade avocado mousse met pistache

Chocolade avocado mousse met pistache