Double Crisp French Toast

Double Crisp French Toast
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Nagerecht
  • Soort Brood, Ei, Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken Pan brioche
  • 3 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 2 el tarwebloem
  • 3 el kristalsuiker
  • mespuntje zout
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 8 el rice crispies
  • 2 el roomboter
  • 4 lepels yoghurt bosvruchtenijs
  • Voor de saus:
  • 250 g blauwe bessen
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 2 el honing

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom de eieren los met melk, tarwebloem, suiker, zout en kaneelpoeder.
  2. Verkruimel de rice crispies enigszins, zodat het iets fijner wordt. Verdeel over een lage schaal.
  3. Verwarm voor de saus honing met het sap en de rasp van een sinaasappel in een steelpan tot de honing licht begint te karamelliseren. Neem van het vuur, voeg er blauwe bessen aan toe en roer goed door, zodat ze licht kneuzen.
  4. Steek het brood mooi rond uit en haal deze om en om door het beslag dat je zojuist hebt gemaakt. Laat het tussendoor heel even in het beslag liggen, zodat het wat van het vocht kan opzuigen.
  5. Haal de sneetjes brood aan beide kanten goed door de rice crispies en druk aan, zodat er echt een korstje van rice crispies ontstaat.
  6. Verwarm in een ruime antiaanbakpan de roomboter tot deze licht begint te kleuren en bak er de sneetjes brood om en om mooi goudbruin en krokant in.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier
  8. Dresseer het krokante toast op het bord, schep er het ijs op en lepel er de warme bessensaus omheen.

Opmaak

Bereidingstijd, ongeveer 25 minuten

Probeer ook eens

Shortbread met gezouten caramel

Shortbread met gezouten caramel

Classic Lobster Roll

Classic Lobster Roll

Pulled beef

Pulled beef

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen