Druppels van Gin-Tonic

Druppels van Gin-Tonic
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Alcohol, Fruit, Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 35 cl tonic
  • 1 dl gin
  • rasp van 1/2 limoen
  • snufje geraspte jeneverbes
  • 14 gram texturizers Lactaat
  • mespuntje texturizers Xanthaamgom
  • 5 dl water
  • 2,5 g Texturizers Alginaat

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de druppels in de blender of met behulp van de staafmixer tot een emulsie en laat deze een nacht rusten in de koeling óf vacumeer deze kort, zodat alle luchtbellen verdwijnen.
  2. Mix de ingrediënten voor het alginaatbad in de blender of met behulp van een staafmixer.
  3. Laat ook dit rusten in de koeling om de luchtbellen te laten verdwijnen. Ook hierbij kan de vacumeermachine uitkomst bieden.
  4. Zuig het vocht voor de druppels op met een injectiespuit en spuit druppels in het alginaatbad.
  5. Laat eventjes rustig liggen, zodat het zich om de balletjes kan binden.
  6. Schep uit het vocht, spoel voorzichtig af met water en bewaar tot gebruik in neutrale olie of serveer direct (zonder ze eerst in de olie te leggen).
  7. Laat goed uitlekken voor gebruik.

Tip

Vacumeer de emulsie kort, daarmee verdwijnen eveneens alle luchtbellen.

Probeer ook eens

Mayonaise zonder ei uit de siphon

Mayonaise zonder ei uit de siphon

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Conchiglioni met wilde tomaat en spinazie

Conchiglioni met wilde tomaat en spinazie