Dry Aged Rumpsteak met witte-truffelcustard en appelcake

Dry Aged Rumpsteak met witte-truffelcustard en appelcake
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Ei, Vlees - rund
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Afblussen

Ingrediënten

  • 1 dl runderfond
  • 1 dl room
  • Nomu vanillepasta
  • 1 theelepel witte-truffelsalsa
  • 1 eierdooier
  • 1/2 afgestreken eetlepel maizena
  • 1 rumpsteak van 200 gram, Dry Aged
  • Cantharellen
  • Appelcake, Maison Niels de Veye, uitgestoken in rondje van ca 6 cm
  • Bean blossom
  • Calvados

Bereidingswijze

  1. Breng de runderfond, room en vanillepasta langzaam aan de kook op laag vuur.
  2. Voeg de witte truffel hieraan toe en klop de eierdooiers met de maizena tot een egale mix.
  3. Schenk al kloppend het warme roommengsel over de eierdooiers.
  4. Schenk dit geklopte mengsel terug in de pan en laat het, constant roerend, op laag vuur langzaam opwarmen.
  5. Bak de rumpsteak op hoog vuur snel bruin (rare) en laat daarna rusten in aluminiumfolie.
  6. Bak de cantharellen in de overgebleven braadjus, haal de cantharellen daarna uit de pan.
  7. Blus de jus met calvados, lepel over de cantharellen en kook het geheel in tot een stroperige massa.
  8. Dek de custard af met het appelcakerondje en maak het geheel af met bean blossom.
  9. Serveren in aparte schaaltjes.

Probeer ook eens

Truffelpasta met gepocheerd ei

Truffelpasta met gepocheerd ei

Truffelravioli

Truffelravioli

Horn of fire

Horn of fire

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen