Duivenbouillon met paddenstoelen

Duivenbouillon met paddenstoelen
  • Aantal personen 4
  • Menugang Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Gevogelte, Groenten
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Konfijten

Ingrediënten

  • 2 duifjes
  • 2 dl ganzenvet
  • 6 eetlepels druivenpitolie
  • 100 gram bouqetgarni
  • 100 gram mooie kleine paddenstoelen
  • 4 takjes kervel

Bereidingswijze

  • Fileer de duiven zo dat u 4 pootjes en 4 borsten heeft.
  • Trek van de karkassen en het bouquetgarni een mooie bouillon.
  • Konfijt de pootjes twee uur in 2 dl ganzenvet.
  • Braad de borstjes aan 2 kanten bruin in de olie. Twee minuten per zijde is voldoende.
  • Breng de bouillon op smaak en gaar de paddenstoelen hier in.
  • Serveer de bouillon in een diep bord met een gekonfijt pootje, een borstje en wat kervel.

Probeer ook eens

Kabeljauw met citrus-beurre blanc

Kabeljauw met citrus-beurre blanc

Maki-zushi

Maki-zushi

Shirley temple

Shirley temple

Kooktechniek

Konfijten

Konfijten