Eipannetje met spinazie & paddenstoelen

Eipannetje met spinazie & paddenstoelen
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hapje
  • Soort Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 150 g beukenzwammen of andere paddenstoelen, grofgesneden
  • 100 g verse spinazie
  • 25 g boter
  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 50 g gruyère, geraspt
  • extra: 6 eenpersoonsschaaltjes of -pannetjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de paddenstoelen ca. 3 minuten. Schep uit de pan, verhit de rest van de olie en roerbak de spinazie totdat het net begint slinken.
  3. Vet de pannetjes of ovenschaaltjes in met de boter. Verdeel de spinazie en paddenstoelen over de pannetjes.
  4. Maak kuiltjes in de groenten en breek in elk kuiltje een ei. Schenk de room om de eieren en strooi de kaas erover.
  5. Schuif in de oven en laat de eieren in ca. 20 minuten stollen.

Probeer ook eens

Bacon Banana op een stokje

Bacon Banana op een stokje

Gevulde roze eieren

Gevulde roze eieren

Coquille

Coquille

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen