Entrecôte met port-dragonsaus

Entrecôte met port-dragonsaus
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen, Warmhouden

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen.
  2. Kook de aardappelstukken 10 min rustig, giet ze af en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Verhit de boter in een koekenpan.
  4. Braad de entrecôte daarin aan weerszij in totaal 6 minuten aan en bestrooi deze met zout en versgemalen peper.
  5. Leg nu de entrecôte op een voorverwarmde schotel en dek deze met aluminiumfolie af om ze warm te houden.
  6. Giet het braadvocht uit de pan en blus de pan af met de rode port.
  7. Voeg de rode wijnsaus toe en laat deze licht inkoken.
  8. Roer vlak voor het serveren de dragonblaadjes door deze saus.
  9. Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur hierin de geblancheerde aardappel.
  10. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de sjalotjes.
  11. Scheur de oesterzwammen en bak ze mee met de sjalotjes.
  12. Bestrooi met zout en peper en laat ze 5 minuten stoven.

Opmaak

Presenteer het gerecht op een goed voorverwarmd bord.

Probeer ook eens

Gegrilde asperges met gepocheerd ei en pappardelle

Gegrilde asperges met gepocheerd ei en pappardelle

Gevulde pompoen van de barbecue

Gevulde pompoen van de barbecue

Yoghurtijs met mango

Yoghurtijs met mango

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen