Filipijnse ‘burrito’ met diamanthaas

Filipijnse ‘burrito’ met diamanthaas
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Vlees - wild
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 600 g diamanthaas, in de lengte gehalveerd
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml Chinese oestersaus
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 g rijst
  • handje taugé, afgespoeld
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 klein bosje koriander, fijngehakt
  • 4 grote tortillas
  • paar blaadjes romaine-sla
  • ½ komkommer, in repen
  • 6 tomaten, in parten
  • handje geroosterde, gezouten mais

Bereidingswijze

  1. Meng het vlees met de ketjap, oestersaus, rode peper, komijn en koriander, uien en knoflook. Laat afgedekt op het aanrecht 1 uur staan. Schep af en toe om.
  2. Kook of stoom de rijst gaar en meng de taugé erdoor. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep droog. Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom enkele minuten. De buitenkant moet mooi donker zijn, van binnen mag het rauw blijven. Meng de marinade en ingrediënten er weer door en voeg de koriander toe. Laat het vlees even rusten en snijd in dikke repen.
  3. Verhit de tortillas kort en beleg met de sla, komkommer, tomaat, rijst en het vlees. Bedruppel met wat vleesvocht. Rol op en serveer direct. Geef de mais erbij voor een knapperig accent.

Probeer ook eens

No meat steak bloemkool

No meat steak bloemkool

In de oven gestoomde beekridder met Koreaanse peperpasta en groene asperge

In de oven gestoomde beekridder met Koreaanse peperpasta en groene asperge

Ribeye met citroensalsa

Ribeye met citroensalsa

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen