Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel

Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Tussengerecht
  • Soort Brood, Lente, Vlees - lam
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 4 Nina pitabroden langwerpig
  • 4 flinke el Turkse yoghurt
  • 4 takjes munt (fijngesneden)
  • 4 takjes platte peterselie (fijngesneden)
  • ½ granaatappel
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Meng voor de lamskebab het gehakt met de fijngesneden koriander, het komijnpoeder, de gesnipperde ui en de citroenrasp en kruid stevig met zout en peper.
  2. Vorm er lange, platte ‘burgers’ van en prik deze aan een stokje.
  3. Grill het vlees in een eetlepel olijfolie om en om tot het net gaar is en houd warm.
  4. Warm de pitabroden kort op in de voorverwarmde oven van 175 °C. Snijd ze na het bakken in de lengte open.
  5. Meng de Turkse yoghurt met de knoflook, de munt, de platte peterselie en kruid met zout en peper.
  6. Schep een flinke lepel van de yoghurt in een pitabroodje, leg er 2 spiesjes kebab op en top met een lepel van de gekruide yoghurt.
  7. Garneer rijkelijk met granaatappelpitjes en eventueel wat platte peterselie en munt.

Probeer ook eens

Reuben Sandwich

Reuben Sandwich

Hotdog Amsterdam

Hotdog Amsterdam

Sushi Maki Sour Haring

Sushi Maki Sour Haring

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen