Floral cookies

Floral cookies
  • Aantal personen 24 stuks
  • Menugang Bijgerecht, Hapje
  • Soort Ei, Kaas & zuivel, Kerst, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 325 g tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 230 g zacht roomboter
  • 125 g poedersuiker
  • 1 ei
  • merg van ½ vanillestokje
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 1 eiwit
  • extra poedersuiker
  • 24 eetbare bloemetjes

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de bloem met het zout.
  2. Klop in de keukenmachine met de garde de boter met poedersuiker goed luchtig en voeg ei, vanillemerg en sinaasappelrasp toe. Meng nog kort door.
  3. Spatel er voorzichtig het bloemmengsel doorheen en laat 30 minuten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  5. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er rondjes uit en leg op een bakmatje. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er rondjes uit en leg op een bakmatje.
  6. Klop het eiwit los.
  7. Maak de bloemen zo plat mogelijk door het steeltje eraf te snijden en smeer voorzichtig in met het eiwit.
  8. Plak op de uitgestoken koekjes en bestrooi lichtjes met poedersuiker.
  9. Bak in 15-20 minuten lichtbruin.

Tip

Je kunt hiervoor verschillende bloemetjes gebruiken, maar ook bijvoorbeeld verse kruiden.

Probeer ook eens

Rodekoolmuffins

Rodekoolmuffins

Hindoestaans lam in masala

Hindoestaans lam in masala

Gerookte bietjes Carpaccio met balsamico vinaigrette

Gerookte bietjes Carpaccio met balsamico vinaigrette

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen