Focaccia gegrilde halloumi met knoflooksaus

Focaccia gegrilde halloumi met knoflooksaus
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 200 g halloumi, in plakken van ca. 1 cm
  • 3 lente-uien, gehalveerd
  • 1 courgette, in plakken van 1 cm
  • 8 bospenen met loof, geschild en over de lengte gehalveerd
  • 1 rode puntpaprika, in repen van ca. 2 cm
  • 1 bak eryngii paddenstoelen, in plakken van ca. ½ cm
  • 1 pak Focaccia rosmarino Panitaly (diepvries), ontdooid
  • olijfolie
  • ½ citroen
  • aluminiumfolie
  • Knoflooksaus
  • 1 bol knoflook
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • ½ citroen, rasp

Bereidingswijze

  1. Vouw voor de knoflooksaus de bol knoflook in aluminiumfolie. Leg tussen de hete kolen of op een rooster. Laat ca. 30 minuten garen.
  2. Hussel de kaas en alle gesneden groenten met de olijfolie en wat peper en zout.
  3. Haal de knoflook uit de folie en druk de tenen leeg. Meng de knoflook kort met de yoghurt,
  4. Gril de groenten en halloumi tot alles net gaar is en een mooie grillstreep heeft. Knijp er op het
  5. Snijd de focaccia open en rooster kort op de barbecue. Vul het brood met de kaas en groenten. Lepel er saus naar smaak over.

Probeer ook eens

Kroketjes van raapsteelstamppot met gesmoorde raapsteeltjes en mayonaise van groene mosterd

Kroketjes van raapsteelstamppot met gesmoorde raapsteeltjes en mayonaise van groene mosterd

Aspergesoep met krab en dragon

Aspergesoep met krab en dragon

'Frietje mét' van koolraap met kalfszwezerikfrikandel

'Frietje mét' van koolraap met kalfszwezerikfrikandel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen