Franse dry aged steak tartare

Franse dry aged steak tartare
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Ei, Vlees - rund
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 300 g kogelbiefstuk
  • 3 tl peterselie
  • 3 tl sjalotten
  • 3 tl kappertjes
  • 3 tl olijfolie
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl worcestersaus
  • 3 tl ketchup
  • 3 tl mosterd
  • 4x eigeel
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd alle garnituren.
  2. Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes. Je kunt af en toe een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden i.p.v. de hakmolen omdat je dan meer structuur van het vlees houdt.
  3. Meng de garnituren en de sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken.
  5. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Saint Nicolas de Bourgeuil
Art. nr. 427370

Tip

Ga je liever voor gemak? Gebruik dan de kant-en-klare kruidenpasta van JCG

Probeer ook eens

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Truffelpasta met gepocheerd ei

Truffelpasta met gepocheerd ei

Prinsessentaartjes met rozenblaadjes

Prinsessentaartjes met rozenblaadjes

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen