Frietje van wortel met hachee en aardappelmayonaise

Frietje van wortel met hachee en aardappelmayonaise
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Aardappelen, Groenten, Kaas & zuivel
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Schil, was en kook de aardappelen en giet ze af.
  2. Stamp de aardappelen tot een gladde puree en roer de mayonaise erdoor.
  3. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Schrap de wortelen, snijd ze in de vorm van friet en blancheer ze in water met zout.
  5. Verhit boter in een pan (niet bruin laten worden) en verhit hierin de geblancheerde wortelen.
  6. Voeg wat suiker, zout en peper toe.
  7. Verwarm de hachee zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Serveer de geglaceerde wortels in een porseleinen frietbakje, lepel de aardappelmayonaise erboven op en serveer de hachee ernaast.

Probeer ook eens

Spicy zalm met Indiase kachumbersalade

Spicy zalm met Indiase kachumbersalade

Gewokte boerenkool met aardappel-truffelpuree

Gewokte boerenkool met aardappel-truffelpuree

Taboulé Couscous salade

Taboulé Couscous salade