Fruitrolls

Fruitrolls
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Fruit

Ingrediënten

  • 450 g geschild fruit naar keuze
  • citroensap of azijn
  • honing of suiker
  • evt. vruchtensap

Bereidingswijze

  1. Pureer het fruit in een blender. Voeg wat citroensap of azijn toe als het erg zoet is, of wat honing of suiker als het te zuur is. Als het mengsel erg dik blijft, kun je water of vruchtensap gebruiken om het te verdunnen.
  2. Passeer de puree eventueel door een zeef. Smeer het uit op een met een siliconen bakmatje beklede bakplaat tot een laag van een paar millimeter. Droog het ‘leer’ ongeveer 8 uur op 60ºC in de (droog)oven. Controleer af en toe, als het droog aanvoelt en niet meer plakt, is het klaar.
  3. Laat iets afkoelen en rol het op, bijvoorbeeld met behulp van bakpapier. Je kunt het in repen knippen en opgerold bewaren in een afsluitbare plastic doos.

Probeer ook eens

Naked cake met vijgen en citroentijm

Naked cake met vijgen en citroentijm

Citroentrifle met rood fruit

Citroentrifle met rood fruit

Klassieke oesters met sjalottenvinaigrette

Klassieke oesters met sjalottenvinaigrette

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen