Fruits de mer: Gemakkelijk starten

Fruits de mer: Gemakkelijk starten
  • Aantal personen 2

Het maken van een plateau fruits de mer vraagt om een goede voorbereiding. Op deze manier kun je het relatief snel en gemakkelijk serveren. Zorg ervoor dat alle ingrediënten, die om een bereiding vragen, al gekookt en eventueel voorgesneden zijn. Zo hoef je op het moment van serveren alleen nog de oesters open te steken, te garneren en alles op het plateau te dresseren.

Ingrediënten

  • 10 st. gekookte garnalen
  • 100 gram roze garnalen
  • 1 st cogollos sla
  • 2 st. tomaat
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4-6 st. creuses oester
  • crushed ice
  • 2 eetl. Whisky cocktailsaus
  • 2 eetl. O’Life Aioli Limon
  • 1 baguette
  • gezouten boter
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 1/4 banaansjalot gesnipperd
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Doe de gewassen en uitgezochte mosselen in een pan, voeg een flinke scheut witbier en fijngesneden groente, zoals prei, wortel en bleekselderij in de pan. Dek af met een deksel en laat 3 keer aan de kook komen. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vlees in blokjes. Verdeel over 2 hoge glaasjes.
  3. Snijd de sla fijn, verdeel over de tomaat en spuit er een beetje cocktailsaus op. Verdeel er de garnalen over en garneer met de rest van de cocktailsaus, een slablaadje en een topje dille.
  4. Steek de oesters open en haal het vlees los van de schelp. Leg terug in de schelp.
  5. Rol mooie roosjes van de gerookte zalm.
  6. Vul een polyboot met crushed ice, zet er de garnalencocktails in en leg er de oesters, de gekookte garnalen en zalmroosjes op. Garneer eventueel met geblancheerd zeewier.
  7. Serveer er een mooi gesneden citroentje bij en serveer apart de gesneden baguette met roomboter, de aioli (om de mosselen in te dippen) en de rode wijnazijn met gesnipperde sjalot.

Probeer ook eens

Italiaanse broodstengels met parmaham

Italiaanse broodstengels met parmaham

Smørrebrød bruine boter, oester & bottarga

Smørrebrød bruine boter, oester & bottarga

Zure haring met rode ui

Zure haring met rode ui

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen