Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc

Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc
  • Aantal personen 10
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 5 dl witte wijn (0,75cl)
  • 1,5 dl witte-azijn
  • 5 witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 sjalotten
  • 1 l slagroom
  • 10 g Knorr Professional Groenten bouillon
  • 1 kg aardpeer
  • 1 l water
  • 20 g Knorr Groentebouillon Authentiek
  • 100 g boter
  • 100 g boerenkool, gesneden
  • 2 dl Arachideolie olie
  • 50 g sushi azijn
  • 1 st eiwit
  • 175 dl boerenkoololie
  • 100 g baby kale
  • 50 g amandel schaafsel

Bereidingswijze Beurre blanc -saus

  1. Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de sjalotjes aan de kook.
  2. Reduceer tot ca 2 dl in.
  3. Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in.
  4. Breng op smaak met de geconcentreerde groenten bouillon.

Bereidingswijze aardpeer

  1. Borstel de aardperen goed schoon.
  2. Kook de aardperen gedurende 35 minuten in de groentebouillon.
  3. Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C
  4. Laat ze afkoelen en snijd ze.

Bereidingswijze boerenkool olie

  1. Blancheer de boerenkool in ruim kokend water.
  2. Pureer de uitgelekte boerenkool samen met de arachideolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender.
  3. Passeer de olie door een superbag.

Bereidingswijze boerenkool crème

  1. Draai de azijn samen met de eiwitten op in de thermoblender.
  2. Voeg langzaam de boerenkoololie toe.
  3. Doe de crème in een spuitflesje.

Probeer ook eens

Gevice zwaardvis met hollandse garnalen en kropsla

Gevice zwaardvis met hollandse garnalen en kropsla

Gourmet: English breakfast

Gourmet: English breakfast

Dry aged runderrib met zwarte-knoflooksaus

Dry aged runderrib met zwarte-knoflooksaus

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen