Gebakken cheesecake met chocolade en bieten

Gebakken cheesecake met chocolade en bieten
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Patisserie

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 200 g gemberkoekjes
  • 1 el cacao
  • ½ tl zout
  • 2 el roomkaas

Vulling

  • 200 g pure chocolade van goede kwaliteit
  • 425 g roomkaas
  • 135 g Griekse yoghurt
  • 200 g gekookte bietjes, gepureerd
  • 4 grote eieren
  • 90 g suiker
  • 25 g cacao
  • ½ tl zout
  • merg van 1 vanillestokje

Decoratie

  • 200 g pure chocolade
  • 2 el cacao

Extra: springvorm van 26 cm ø

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en bestrijk de binnenzijde van de springvorm met een deel ervan.
  2. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruim. Bestrooi de binnenkant van de vorm met 2 eetlepels van het koekkruim en schud goed zodat de zijkanten en bodem bedekt worden.
  3. Meng de overige gesmolten boter met cacao, zout en roomkaas en schep dit mengsel op de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie.
  5. Klop de roomkaas, yoghurt, bieten, eieren en suiker tot een gladde massa en roer door de gesmolten chocolade.
  6. Vul de springvorm met de vulling en zet onderin een oven van 110ºC. Bak de taart ca. 55 minuten (de vulling zal in het midden nog niet helemaal gestold zijn). Haal uit de oven en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen. Zet in de koeling en laat de taart 2 uur opstijven.
  7. Smelt intussen de chocolade voor de decoratie en spuit op een vel bakpapier figuurtjes om de taart mee te decoreren.
  8. Haal de taart uit de springvorm, bestuif met cacao en plak de figuurtjes tegen de taart met wat extra gesmolten chocolade.

Tip

Gebruik de kant-en-klare bietencrème/puree van Smeding

Probeer ook eens

Spicy popcorn

Spicy popcorn

New York Style Cheesecake

New York Style Cheesecake

Gegrilde kreeft & langoustines

Gegrilde kreeft & langoustines

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen