Gebakken eendenborst met crumble

Gebakken eendenborst met crumble
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Gevogelte, Kerst, Noten & zaden
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Gratineren, Sauteren

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el gedroogde cranberry
  • 1 el roze peperkorrels
  • 2 el pecannoten
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 el honing
  • druppeltje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand op 185 C.
  2. Snijd het teveel aan vet van de eendenborst, zorg ervoor dat er een baantje vet blijft zitten dat net de filet bedekt. Snijd het vet dat blijft zitten als een ruit in tot bijna aan het vlees en kruid met zout en peper.
  3. Snijd het vet dat is weggesneden, in zo klein mogelijke stukjes en bak dit in een klein druppeltje olijfolie mooi goudbruin en krokant in een antiaanbakpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Draai ondertussen in de keukenmachine de geriste oregano met de roze peperkorrels en de pecannoten tot een fijn kruim. Voeg de cranberry’s toe en laat kort meedraaien. Meng met de uitgebakken kaantjes en houd apart.
  5. Verwarm een braadpan op hoog vuur en bak de eendenborstfilets op de vetkant mooi goudbruin en krokant. Draai het vlees om en bak nu ook deze kant mooi bruin. Draai terug op de vetkant en laat nog enkele minuten bakken.
  6. Draai opnieuw om, snijd in dunne tranches, smeer het vel lichtjes in met honing en verdeel er de crumble over.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en laat enkele minuten gratineren.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Allegrini Poggio al Tesoro Sondraia
art. nr. 29814

Tip

-In plaats van cranberry’s kun je ook andere zuidvruchten of noten gebruiken. -In plaats van sinaasappel kun je ook andere citrusvruchten gebruiken.

Probeer ook eens

Gevulde kwartel met cantharellen

Gevulde kwartel met cantharellen

Parelhoenpakketje met koolraappuree & koffiesaus

Parelhoenpakketje met koolraappuree & koffiesaus

Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc

Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc

Kooktechniek

Gratineren

Gratineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen