Gebakken schol met sjalot, dragonboter en dragonschuim

Gebakken schol met sjalot, dragonboter en dragonschuim
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen, schoongeboend
  • 4 schollen, panklaar
  • 2 el bloem
  • ½ spitskool
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 1 rolletje beurre L&L Plaquette échalote 
et estragon
  • 1 el verse dragonblaadjes, gehakt
  • 50 g roomboter
  • Dragonschuim
  • 20 g verse dragon
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 tl sojalecithine

Bereidingswijze

  • Snijd de zoete aardappelen met de schil in frieten van 1 cm.
  • Bestrooi de schollen met peper en zout, haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Haal de bladeren van de spitskool los en stoof ze samen met de rode ui in de bouillon met 1/3 van de sjalot-dragonboter. Meng er op het laatst de verse dragon door.
  • Bak de schol in de roomboter aan beide kanten goudbruin.
  • Bak de frieten in circa 5 minuten krokant op 160°C.
  • Verdeel de schol met de rest van de sjalot-dragonboter samen met de gestoofde kool en frieten over borden.
  • Laat voor het dragonschuim de dragon op laag vuur slinken in de olie. Voeg de bouillon toe, verwarm naar 70°C en voeg de sojalecithine toe. Pureer met een staafmixer tot de oppervlakte begint te schuimen. Schep het schuim over het gerecht en serveer direct.

Probeer ook eens

Groenten in hun sap

Groenten in hun sap

Wilde eend met structuren van biet

Wilde eend met structuren van biet

Pasta met gamba's, spek & zwarte-bonenboter

Pasta met gamba's, spek & zwarte-bonenboter

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen