Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Rijst, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Binden

Ingrediënten

  • 300 gram tonijn aan 1 stuk (sushikwaliteit zonder vel)
  • 100 gram ruccola
  • 4 blad nori
  • 50 gram sushirijst (gekookt)
  • 200 gram tempura batter-mix
  • 1 flesje iKi-bier
  • 300 gram panko
  • 1 dl visbouillon (Oscar)
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels Kikkoman sojasaus
  • 50 gram ijskoude boter
  • plantaardige olie om te frituren
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de visbouillon met de room in
  2. Voeg de gembersiroop en sojasaus toe en breng de saus eventueel op smaak met vers gemalen zout en peper.
  3. Op het laatste moment de pan van het vuur halen en de saus met ijskoude boter monteren.
  4. Snijd de tonijn in repen van 12 x 3 x 3 cm.
  5. Leg de ruccola op een noriblad en leg hier een reep tonijn op.
  6. Rol het vel met de sla en tonijn op en plak de rol vast met de rijst. Het is de bedoeling dat er royaal sla om de tonijn zit, anders gaat de tonijn garen tijdens het frituren.
  7. Bloem het tonijnrolletje.
  8. Maak nu het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik daarbij geen water maar iKi-bier.
  9. Haal het rolletje door het beslag en laat ze iets uitlekken.
  10. Paneer deze daarna in de panko.
  11. Frituur de rolletjes gedurende 2.5 minuten in plantaardige olie op 190 graden. Frituur er maximaal 2 tegelijk in ruim olie.
  12. Snijd de uiteinden van de gefrituurde rolletjes af en snijd het rolletje schuin doormidden.
  13. Plaats de rollen rechtop op een bord met de gembersaus en een paar ruccolablaadjes.

Probeer ook eens

Zeewolf met linzentapenade

Zeewolf met linzentapenade

Sushi Maki Chicken-Mango

Sushi Maki Chicken-Mango

Hot Chocolate 2.0

Hot Chocolate 2.0

Kooktechniek

Binden

Binden