Geitenkaas in as met radicchio

Geitenkaas in as met radicchio
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 100 g belugalinzen
  • 250 g groentebouillon
  • 1 el boter
  • 1/4 krop radicchio, in repen
  • 1 rolletje la bûchette cendrée, in 4 stukjes
  • 1-2 el zwart maanzaad
  • 2 tenen zwarte knoflook
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el donkere sojasaus
  • 50 ml druivenpitolie
  • olijvenaarde (zie extra recept)
  • peterselieolie (zie extra recept)

Peterselieroom - voor 100 ml

  • 75 g bladpeterselie
  • 150 ml room
  • snufje zout

Olijvenaarde - voor 250 gram

  • 200 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g ongepelde amandelen

Bereidingswijze

  1. Week de belugalinzen een uur in ruim water. Giet af en breng aan de kook in de groentebouillon. Voeg de boter toe en kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Giet af en schep de radicchio door de warme linzen.
  2. Druk de snijkanten van de geitenkaasjes in het zwarte maanzaad, zodat de bovenkanten mooi grijs-zwart worden.
  3. Maak een dressing van de zwarte knoflook, wittewijnazijn, sojasaus en druivenpitolie.
  4. Lepel een spetterpalet van peterselieroom op het bord. Leg hier de raccchio op, schep er wat van de olijvenaarde in, druppel er een beetje zwarte-knoflookdressing over en plaats er een geitenkaasje bovenop.

Peterselieroom

  1. Verhit de peterselie 5 minuten in de room op laag vuur.
  2. Pureer het mengsel
  3. Giet door een fijne zeef en laat goed uitlekken.

Olijvenaarde

  1. Droog de olijven drie uur in een oven op 100ºC
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
  3. Maal de olijven met de amandelen fijn tot ‘aarde’ in de blender

Probeer ook eens

Black Tiger-garnalen met kokos, pinda's, sinaasappel en gember

Black Tiger-garnalen met kokos, pinda's, sinaasappel en gember

Bouillon van tomaat met geitenroomkaas

Bouillon van tomaat met geitenroomkaas

Sweet bites met Oolong thee

Sweet bites met Oolong thee