Geitenkaasbeignet

Geitenkaasbeignet
  • Aantal personen 25
  • Menugang Hapje
  • Soort Patisserie
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el kappertjes
  • 250 ml melk
  • 100 g boter
  • 125 g bloem
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 2 eieren
  • extra: frituurolie

Bereidingswijze

  1. Rooster de aubergine zachtjes boven een open vlam (gasfornuis) rondom zwart.
  2. Laat afkoelen, snijd open en schep het vruchtvlees eruit.
  3. Laat het vruchtvlees goed uitlekken in een zeef en snijd in stukjes.
  4. Verbrokkel de geitenkaas en laat de kappertjes uitlekken.
  5. Verwarm de melk en boter in een pannetje. Roer de bloem en kruiden er snel door. Gaar het deeg tot het een gladde bal wordt.
  6. Schep het deeg in een mengkom, prak de geitenkaas en kappertjes erdoor en roer vervolgens de eieren er één voor één door.
  7. Verhit de olie tot 180°C en bak theelepels vol van het beslag goudbruin.
  8. Laat de geitenkaasbeignets goed uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout en serveer ze warm bij de borrel.

Probeer ook eens

Cupcakes Met Hazelnotenpimentbotercrème

Cupcakes Met Hazelnotenpimentbotercrème

Perenmuffins

Perenmuffins

Nötgifflar met hazelnoten-chocoladevulling

Nötgifflar met hazelnoten-chocoladevulling

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen