Gekarameliseerde asperges en sinaasappel in een tulp van filodeeg

Gekarameliseerde asperges en sinaasappel in een tulp van filodeeg
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Fruit, Groenten, IJs
  • Kooktechniek Sauteren

Ingrediënten

  • 2 plakken filodeeg
  • 50 gram boter
  • 10 gram poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 4 bollen boerenroomijs, Sanissimo

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de plakken filodeeg in vieren.
  3. Smelt de boter en vet de dessertvormen in.
  4. Bestrijk ieder stukje filodeeg met de overgebleven boter.
  5. Plaats twee velletjes van het filodeeg in de vorm met de ingevette kant naar boven en met de punten omhoog.
  6. Bestrooi licht met wat poedersuiker en bak in vijf minuten af in de voorverwarmde oven.
  7. Snijd de sinaasappel uit en doe de partjes in een schaal.
  8. Schil de asperges en kook ze in gezouten water in drie à vijf minuten beetgaar.
  9. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in chinoise (schuine plakken).
  10. Verhit in een bakpan de olijfolie en bak de asperges in drie tot vier minuten mooi bruin.
  11. Bestrooi de asperges met de basterdsuiker en laat de suiker op laag vuur smelten; schep de asperges af en toe om.
  12. Haal de filodeegbakjes uit de dessertvorm en plaats deze op het koude dessertbord.
  13. Vul de deeg bakjes met een bol boerenroomijs en decoreer het ijs met de uitgesneden sinaasappel partjes en de gecarameliseerde asperges.

Probeer ook eens

Oreo-cookies met chocolade- of vanilleroomijs

Oreo-cookies met chocolade- of vanilleroomijs

Dessert met jasmijn

Dessert met jasmijn

Op Green Egg gegaarde varkenswangetjes en gemarineerd buikspek

Op Green Egg gegaarde varkenswangetjes en gemarineerd buikspek

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen