Gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado

Gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Exoten, Fruit, Kerst, Schaal & schelpdieren
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 12 Argentijnse garnalen (ontdooid en uitgelekt)
  • 2 avocado’s
  • ¼ ananas
  • ½ mango
  • ½ carambola
  • 1 dragonfruit
  • ¼ bos verse koriander
  • 1 limoen
  • ⅛ rode peper (zeer fijngesneden)
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Maak de garnalen schoon, verwijder het darmkanaal, snijd de staarten in de lengte door en marineer ze in een beetje limoensap, limoenrasp, rode peper, fijngesneden koriander en olijfolie.
  2. Schil de ananas en de mango en schaaf het vruchtvlees met behulp van de mandoline in linten.
  3. Rol op tot mooie roosjes en zet rechtop in een schaal. Rasp er een beetje limoenschil overheen, voeg een klein beetje rode peper en een druppeltje olijfolie, limoensap en een snufje zout toe. Laat marineren.
  4. Snijd de rest van het vruchtvlees van de mango en de ananas in kleine blokjes en voeg toe aan de marinerende garnalen.
  5. Snijd het dragonfruit doormidden, lepel er bolletjes uit en voeg toe aan het marinerende fruit. Snijd de carambola’s in dunne plakjes en laat ook marineren.
  6. Verwijder voorzichtig de schil van de avocado, maar laat de vrucht heel. Schaaf het vruchtvlees eveneens, rol op en marineer kort bij het fruit.
  7. Bak de gamba’s met de blokjes fruit in een druppel hete olie.
  8. Bouw een strakke cirkel op van de rolletjes avocado en fruit, verdeel er de gamba’s met blokjes ananas en mango over en garneer met geplukte koriander.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Tohu Sauvignon Blanc
Art. nr. 219489

Probeer ook eens

Pompoenquiche en salade met houtduif

Pompoenquiche en salade met houtduif

Bara met mango-kokosrelish

Bara met mango-kokosrelish

Lasagna van aardappel, kreeft & pata negra met mieriksworselmayonaise

Lasagna van aardappel, kreeft & pata negra met mieriksworselmayonaise

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen