Gepocheerde rabarber met framboos en zwarte bessensorbet

Gepocheerde rabarber met framboos en zwarte bessensorbet
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Fruit, Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 6 dikke stengels rabarber
  • 75 g lichte basterdsuiker
  • 1 dl frambozenlikeur
  • 2 dl water
  • 2 blaadjes gelatine
  • 12 kleine bolletjes zwarte bessensorbetijs
  • 16 frambozen
  • 16 frambozenkletskopjes
  • 1 eetbare roos

Bereidingswijze

  1. Trek de draden van de stengels rabarber en snijd er de onder- en bovenkant af.
  2. Doe deze afsnijdsels met basterdsuiker, likeur en water in een steelpan en laat 10 minuten trekken.
  3. Schaaf met behulp van een brede dunschiller mooie linten van 2 stengels rabarber. Schep in een kom en marineer met een beetje van de rabarbersiroop die zojuist is gemaakt.
  4. Snijd 4 stengels rabarber tot een lang stuk ter grootte van je bord, leg in een ruime pan en schenk er de gezeefde rabarbersiroop overheen tot het net onderstaat. Pocheer op een zacht pitje gedurende circa 5 minuten. Laat afkoelen in de siroop.
  5. Snijd alle stukjes rabarber die over zijn zeer fijn, voeg er 15 cl van de siroop aan toe en kook volledig gaar.
  6. Week ondertussen de gelatine in koud water, los op in de rabarbercompote en giet dun uit op een schaal. Laat opstijven in de koelkast.
  7. Steek 16 kleine rondjes uit de gelei als deze is opgesteven en draai de rest van de gelei in de blender tot een gladde gel.
  8. Laat de gepocheerde rabarber uitlekken en dresseer op het bord. Leg er de rondjes gelei langs en zet op ieder rondje een framboos.
  9. Rol de linten van rabarber op en dresseer naast de gelei. Steek er de kletskopjes tussen en garneer met rozenblaadjes.
  10. Spuit er dopjes van de gel langs.
  11. Lepel er ten slotte bolletjes sorbetijs langs.

Opmaak

Bereidingstijd, ongeveer 45 minuten, plus 2 uur opstijven van de gelei

Probeer ook eens

IJscoupe Plaza

IJscoupe Plaza

IJscoupe Fruit explosion

IJscoupe Fruit explosion

Tempura van gemarineerde kastanjechampignons

Tempura van gemarineerde kastanjechampignons

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen